Hepatit C kan yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Kan naklinden sonra meydana gelen sarılıkların %90′ı hepatit C mikrobu ile meydana gelir. Kan nakli yapılmadan önce kanın hepatit C yönünden tahlil edilmesi bulaşma oranını çok düşürmektedir. Uyuşturucu kullananlarda ve cinsel ilişki ile geçiş söz konusudur. Çocuklarda nadir görülür. Hemofili gibi sürekli kan almak zorunda olan hastalar ve diyalize giren böbrek hastaları risk altındadır. Kuluçka dönemi 15 gün ile 6 ay arasında değişir.
Virüsün genetik yapısı değişken olduğu için bağışıklık sistemi yeterli cevap veremez ve virüsü yok edemez. Bu nedenle çok sıklıkla kronikleşme meydana gelir. Aynı sebeple aşı bulma çalışmaları da başarısız olmaktadır.
Hastalık hafif seyirlidir. Tamamen iyileşme %15 hastada gerçekleşir. Kronikleşen hastalarda hastalık başladıktan sonra 20 yıl içinde %20 oranında siroz gelişebilir. Kanser gelişme oranı da yüksektir.
Korunmada kan ürünlerinin kontrolü, diş çekimi ve operasyonlarda kullanılan malzemelerin, enjeksiyon malzemelerinin sterilizasyonu önemlidir.
Hepatit C yazisi ilk olarak Şifalı Sağlık sitesinde yayinlanmistir.